Prijava škode

Wiener Städtische Zavarovalnica, podružnica v Ljubljani

Na vrh

Hannes Gürtl novi direktor Wiener Städtische zavarovalnice, podružnice v Ljubljani

28 Jun

Hannes Gürtl novi direktor Wiener Städtische zavarovalnice, podružnice v Ljubljani

Hannes Gürtl, Msc (55 let), bo s 1. julijem 2023 skupaj z dolgoletnim direktorjem mag. Tomom Mrđenom prevzel vodenje podružnice Wiener Städtische v Sloveniji. Nasledil bo dr. Geralda Krainerja, ki se bo upokoji.

Rojen na avstrijskem štajerskem je Hannes Gürtl začel uspešno kariero v zavarovalništvu že leta 1993, ko je opravljal različne funkcije za takratno Sparkassen Versicherung. Leta 2014 je kot vodja področja za prodajo in marketing prestopil v mednarodno skupino Vienna Insurance Group (VIG), kjer je bil zelo uspešen pri razvoju in širitvi dejavnosti bančnega zavarovanja v jugovzhodni Evropi. “S Hannesom Gürtlom smo pridobili izkušeno osebnost z vizijo, visoko usmerjenostjo k ciljem ter z bogatim strokovnim znanjem ter močnimi socialnimi kompetencami. V preteklih letih je prepričljivo dokazal svoje kvalitete in se še posebej  izkazal s svojo učinkovitostjo,” pravi Sonja Steßl, namestnica predsednika uprave Wiener Städtische.

Hannes Gürtl je končal magistrirski študij iz vodenja na uglednem inštitutu Hernstein v okviru visoke strokovne šole na Dunaju (FH Wien). “Vodenje in razvoj zaposlenih ter organizacij sta mi vedno bila posebej pomembna. Sem timski sodelavec z izrazito strastjo do prodaje in zelo sem vesel izkazanega zaupanja ter novih, s tem povezanih nalog,” pravi Hannes Gürtl. “Jasno konkurenčno prednost za našo podružnico v Sloveniji vidim v močni prepoznavnosti blagovne znamke Wiener Städtische v kombinaciji z mednarodnimi izkušnjami skupine Vienna Insurance Group.” Hannes Gürtl bo sicer še naprej opravljal dolgoletno funkcijo člana nadzornega sveta družbe Winner Life v Severni Makedoniji.

Novi avstrijski direktor je poročen in oče dveh odraslih otrok. Poleg družine so med njegovimi velikimi strastmi tudi potovanja, športne aktivnosti v naravi in branje.

Wiener Städtische Versicherung je največja posamezna družba mednarodne zavarovalniške skupine Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) s sedežem na Dunaju. V Avstriji je prisotna je z devetimi regionalnimi izpostavami, 125 poslovalnicami in približno 4.000 zaposlenimi. Poleg tega ima družba podružnici v Italiji in Sloveniji. Wiener Städtische zavarovalnica je inovativen in zanesljiv partner za vse potrebe strank tako v zasebnih življenjskih okoliščinah kot tudi v segmentu malih in srednje velikih podjetij

Zaradi svojih ukrepov za izboljšanje usklajenost poklicnega in družinskega življenja je bila družba Wiener Städtische priznana  kot “družinam prijazno podjetje,” nazadnje je ta certifikat prejela leta 2022.