Prijava škode

Wiener Städtische Zavarovalnica, podružnica v Ljubljani

Na vrh

Pogosta vprašanja glede tveganj & zavarovanja

Imate vprašanja o naših produktih s področja zavarovanj za primer smrti in telesnih poškodb?

Za vas imamo ustrezne odgovore. Preprosto izberite želeno vprašanje in prejeli boste odgovor.

Niste našli pravega vprašanja in odgovora? V tem primeru nas kontaktirajte na +080 12 68 ali na info@wienerstaedtische.si

 

Nezgodno zavarovanje

Kaj je invalidnost?

Invalidnost pomeni, da ima oseba zaradi nezgode trajne posledice za svoje telesno in duševno zdravje. Stopnjo te prizadetosti ugotavlja zdravnik izvedenec.

Zakaj je nezgodno zavarovanje smiselno?

Približno 75 odstotkov vseh nezgod se zgodi v prostem času. V primeru nezgod doma ali v prostem času nosi posameznik sam vse posledice teh dogodkov. Velikokrat imajo nezgode s hudimi okvarami zdravja tudi težke finančne posledice. Za te se je smiselno zavarovati. Različni elementi nezgodnega zavarovanja, kot denimo bolnišnični dan, stroški reševanja, zavarovanje za primer invalidnosti ali nezgodne smrti, nezgodna renta in drugi zagotavljajo optimalno zaščito.

V čem se nezgodno zavarovanje razlikuje od zdravstvenega zavarovanja ali zavarovanja poklicne invalidnosti?

Zdravstveno zavarovanje krije stroške zdravljenja po nezgodi ali v primeru bolezni. V nasprotju z nezgodnim zavarovanjem pa največkrat ponuja nižja izplačila, ki ne pokrijejo finančne izgube in bremen zaradi trajnih ali začasnih posledic nezgode. Zavarovanje poklicne invalidnosti je socialno zavarovanje, ki zagotavlja zavarovalno kritje v okviru ZPIZ, če zaradi bolezni ali nezgode med opravljanjem poklica le-tega ne moremo opravljati vsaj v zakonsko predpisanem obsegu.

Kje in kdaj lahko prijavim nezgodo?

Nezgodo lahko prijavite prek našega spletnega obrazca za prijavo škode.

Ali so pri nezgodnem zavarovanju zavarovani tudi otroci?

Pri nezgodnem zavarovanju TOP-NEZGODA lahko enega otroka samostojno zavarujemo z uporabo tarife TOP-NEZGODA-otrok. Pri tarifi »TOP-NEZGODA-odrasli« otroci niso avtomatsko zavarovani, jih je pa mogoče vključiti kot zavarovance pri družinskem zavarovanju ali pri zavarovanju starša-samohranilca. Otrok do dopolnjenega 14 leta ni mogoče zavarovati za primer smrti.

Ali obstaja nezgodno zavarovanje za študente?

Pri TOP-NEZGODA je pri družinskem in pri zavarovanju starša-samohranilca mogoče kot zavarovanca vključiti tudi mladostnika – študenta, ki živi v skupnem gospodinjstvu s starši. Zavarovanje zanj velja do dopolnjenega 25.leta in preneha ob nastopu poklicne ali druge plačljive dejavnosti tudi pred 25. letom starosti.