Prijava škode

Wiener Städtische Zavarovalnica, podružnica v Ljubljani

Na vrh

Nezgodno zavarovanje TOP – NEZGODA

NEZGODNO ZAVAROVANJE ZA POSAMEZNIKE IN DRUŽINE

TOP – NEZGODA
Nezgodno zavarovanje za posameznike in družine

Statistika kaže, da se 86 % vseh nezgod zgodi v prostem času, denimo doma ali pri športu. To pomeni, da smo sami odgovorni za vse posledice nezgodnih dogodkov, ki se nam pripetijo v prostem času.

Kakšni so vaši prostočasni konjički? Ste morda »aktivni« upokojenec, kolesarite, tečete, se ukvarjate s športom, potujete po svetu ali doma vrtnarite? Karkoli počnete – lahko to počnete neobremenjeno in ste pri tem zavarovani z nezgodnim zavarovanjem za vsako življenjsko situacijo.

Naše nezgodno zavarovanje TOP – NEZGODA vam je na voljo v naslednjih različicah:

  • paket EKSKLUZIVNI z obsežnim zavarovalnim kritjem
  • paket NAPREDNI – ugodnejši paket z nekaj manj zavarovalnega kritja
  • NEZGODA – UPOKOJENCI – nezgodno zavarovanje za starostnike

Naše nezgodno zavarovanje vam zagotavlja finančno zaščito po nezgodah v vsakem trenutku vašega prostega časa, kakor tudi pri opravljanju poklica. Povsem individualno glede na vaše potrebe in finančne zmožnosti.

Sami se odločite, ali se želite zavarovati sami, s partnerico/partnerjem ali s svojo družino.

Informativni izračun

 

Zakaj potrebujem nezgodno zavarovanje?

Nezgodno zavarovanje potrebujete zato, ker je naše življenje pogosto nepredvidljivo in polno presenečenj. Nezgode so udarci usode. Zgodijo se nenadoma in nepričakovano. Zato je toliko pomembneje za vas in vaše najdražje, da ste za tak primer pripravljeni. Naj si bo z zasebnim nezgodnim zavarovanjem zase ali  za vaše otroke.

Naše nezgodno zavarovanje nudi prilagodljivo zavarovalno kritje z najvišjo zavarovalnino v višini 400 %, 500 % ali 600 % zavarovalne vsote. Vključena so že številna tveganja, kot npr. če pogoltnete kak tujek, nategi kit, zastrupitev s hrano, zastrupitev z vdihavanjem hlapov, … Prihranite premijo s prilagodljivo kombinacijo individualnih elementov in izplačilom od 1 %, 20 % ali 50 % stopnje invalidnosti naprej in varčno različico s polovičnim plačilom pri stopnji invalidnosti do 10 %.

Pregled zavarovalnih kritij

Vaše nezgodno zavarovanje je individualno kot vaše življenje. To omogočamo tudi s prilagodljivim sistemom posameznih elementov. Glede na vaš izbor teh elementov vas bomo podprli z naslednjimi zavarovalnimi kritji:

TRAJNA INVALIDNOST
Nezgode lahko spremenijo življenje in posledično povzročijo visoke stroške. Zavarovalno kritje se začne že z 1-odstotno stopnjo invalidnosti in progresivno raste glede na stopnjo trajne invalidnosti. To pomeni, da je najvišja zavarovalnina lahko tudi do šestkratnik, oziroma znaša 600 % zavarovalne vsote.

TAKOJŠNJE IZPLAČILO
Pri določenih diagnozah po katalogu poškodb (npr. na roki, nogi, itd.) boste izplačilo za invalidnost prejeli takoj po predložitvi zdravniškega izvida oz. poročila izvedenca.

INVALIDNOST-POLNO KRITJE
S tem dodatnim kritjem lahko povišate zavarovalnino za trajno invalidnost, in sicer z ugodno premijo – izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote je v polni višini zagotovljeno od 50-odstotne stopnje invalidnosti.

INVALIDNOST OD 50 %
S tem novim elementom zavarovanja se zavarovalnina izplača glede na ugotovljeno stopnjo invalidnosti. Najvišja zavarovalnina znaša 100 % zavarovalne vsote, pod 50 % stopnje invalidnosti pa izplačila ni.

VARČNA RAZLIČICA ZA INVALIDNOST
S to različico lahko imate možnost nižje premije! Pri stopnji invalidnosti do 10 % boste prejeli polovično izplačilo zavarovalnine. Vendar boste pri izbrani progresivni različici izplačevanja kljub temu zavarovani v primeru hudih trajnih posledic nezgode!

NADOMESTILO ZA BOLEČINE
To kritje nudi izplačilo na polici dogovorjene zavarovalnine po neprekinjenem najmanj 10-dnevnem stacionarnem zdravljenju v bolnišnici, ki je bilo nujno z medicinskega vidika v obdobju 4 let od dneva nezgode. Če je trajalo neprekinjeno zdravljenje v bolnišnici najmanj 20 dni, se to izplačilo poveča za trikratnik. Pri paketu NAPREDNI znaša zavarovalna vsota 2.500,- evrov, pri paketu EKSKLUZIVNI pa 5.000,- evrov.

NEZGODNA RENTA Z ZAJAMČENIM ČASOM IZPLAČEVANJA
Pri dosmrtni nezgodni renti obstajajo glede na produkt naslednje različice:

  • Nezgodna renta od 50-odstotne trajne invalidnosti
  • Nezgodna renta od 35-odstotne trajne invalidnosti

pri čemer se pri nezgodni renti od 35% do 49-odstotne stopnje invalidnosti izplača polovico dogovorjene zavarovalne vsote, po več kot 50-odstotni stopnji invalidnosti pa polna mesečna renta.
Za vse različice velja: Ta zavarovalnina se zavarovancu izplačuje mesečno do konca življenja.
Pri trajni polni nezmožnosti za delo po nezgodi dodatno izplačamo dvanajstkratnik nezgodne rente v enkratnem znesku.

STROŠKI ZARADI NEZGODE
Zavarovani so stroški zdravljenja, reševanja (tudi s helikopterjem) in prevoza domov po vsem svetu. Poleg stroškov za rehabilitacijo prevzamemo tudi stroške lepotnih operacij. Povrnemo tudi potne stroške družinskih članov pri ponesrečenem zavarovancu v tujini in stroške nujnega prevoza domov (neomejeno) iz tujine. Vključeno je tudi nadomestilo za izostanek iz šole za zavarovane otroke ter prevzem stroškov za spremljanje otroka do dopolnjenega 15. leta starosti.

NEZGODNA SMRT
Z zavarovanjem za primer nezgodne smrti se pokrije finančna tveganja, ki so jim v primeru naše smrti izpostavljeni svojci (kreditnih obveznosti, preživnine itd.). Dodatno je na voljo še do 5 % zavarovalne vsote pri prevozu domov ter za pogrebne stroške.

BOLNIŠNIČNI DAN
Za zavarovanje izpada prihodka v primeru zdravljenja v bolnišnici kot posledice nezgode izplačamo za vsak dan bivanja v bolnišnici dogovorjeno dnevno nadomestilo. Pri bivanju v bolnišnici v tujini se dnevno nadomestilo podvoji.

ASISTENCA – NAŠA DODATNA POMOČ
Brez doplačila premije je v zavarovanje vključena tudi organizacija ter delno prevzem stroškov storitev po nezgodi, kot denimo: pomoč v gospodinjstvu, skrb za osebe, ki potrebujejo nego, skrb za domače živali, oskrba s prehrano, čiščenje stanovanja, nujni obiski uradov, itn.

DRUGA DODATNA KRITJA NA IZBIRO
Npr. izplačila zavarovalnin pri zlomu kosti, stroških terapij, dnevnem nadomestilu ali za bolnišnični dan, … in izboljšana tabela invalidnosti ter kritje v primeru posledic po cepljenju, ugrizu živali itd.

PAKET DOPUST IN PROSTI ČAS
Kritje stroškov zdravljenja v bolnišnici v tujini zaradi nezgode in posebna razširitev zavarovalnega kritja za športne navdušence.

PAKET ŠPORT – AKTIVNI IN PAKET ŠPORT – PUSTOLOVSKI
Izplačilo zavarovalnine zagotovimo v paketu šport – aktivni za nevarne vrste športov (npr. nogomet, letalski šport, jahanje, gorsko kolesarjenje tipa »Downhill«), pri paketu pustolovski pa tudi za posebej nevarne vrste športov (npr. ameriški nogomet, motorni športi, plezanje).

65+ PAKET
Tudi za starostnike so za individualno zavarovanje na voljo dodatni elementi, kot npr. renta za nego.

Primerjajte pakete v nezgodnem zavarovanju TOP-NEZGODA

Primerjajte pakete EKSKLUZIVNI in NAPREDNI ter številne dodatne možnosti izbire kritij. Tako bo vaše nezgodno zavarovanje individualno kot vaše življenje.

  NAPREDNI EKSKLUZIVNI UPOKOJENCI
Nezgodna invalidnost od 1 % na voljo na voljo na voljo
– možnost izbire najvišje zavarovalnine v % od zavarovalne vsote (progresija): 400 %, 500 % ali 600 % 400 %, 500 % ali 600 % 400 %, 500 % ali 600 %
– varčna različica 10 % da ne na voljo
– takojšnje izplačilo ne na voljo ne
Nezgodna invalidnost od 20% na voljo na voljo na voljo
– možnost izbire najvišje zavarovalnine v % od zavarovalne vsote (progresija): 400 %, 500 % ali 600 % 400 %, 500 % ali 600 % 400 %, 500 % ali 600 %
Nezgodna invalidnost od 50% na voljo na voljo na voljo
– najvišja zavarovalnina v % od zavarovalne vsote: 100 % 100 % 100 %
Izboljšana tabela invalidnosti XXL na voljo na voljo na voljo
Invalidnost-polno kritje na voljo na voljo ne
Nezgodna smrt na voljo na voljo na voljo
Nezgodna renta
– od 35-odstotne invalidnosti ne na voljo ne
– od 50-odstotne invalidnosti na voljo na voljo ne
Renta za nego za upokojence ne ne na voljo
Dnevno nadomestilo na voljo na voljo ne
Bolnišnični dan na voljo na voljo na voljo
Stroški zaradi nezgode na voljo na voljo na voljo
Paket dopust in prosti čas na voljo na voljo na voljo
Stroški terapij na voljo na voljo na voljo
Zlom kosti – variabilni ne na voljo ne
Zlom kosti – fiksni na voljo na voljo ne
Nadomestilo za bolečine na voljo na voljo na voljo
Paket šport – aktivni na voljo na voljo na voljo
Paket šport -pustolovski na voljo na voljo na voljo
Asistenca da da da

Legenda:
da – zavarovano
ne – ni zavarovano
na voljo – zavarovano po izbiri